carolain

Alla inlägg under oktober 2010

Av Caroline Strindlund - 18 oktober 2010 06:13

The weekend is now OVER!

Har haft en underbar helg, den bästa på mycket länge, tack för det :) I fredags så jobbade jag till ca 9:15 på kvällen så efter det så kände jag att jag förtjänade någonting alldeles extra så jag satte mig i bilen och körde till safeway(mataffären) och handlade choklad, sprite och sedan så hyrde jag även en film, men tyvär så tog jag en alldeles för sorglig en, men den var som tur var väldigt bra. Hyrde my sisters keeper. Den var jättefin verkligen.


Men men, på lördagmorgonen så klev jag upp 9:30 och åt frulle och sedan drog jag iväg till gymet för ett bodypump pass med Anna som också bor här i Orinda. Det gick lite tungt eftersom att jag redan hade sjukt ont i musklerna sedan taekwondo passet torsdagen innan. Men men, jag klarade det och åkte sedan hem, väntade på att städarna skulle bli klar med mitt badrum så att jag kunde ta en dusch och sedan sticka vidare till Anna i Berkeley för att hälsa på hennes värdfamiljs nya au pair som är Annas bästa vän hemifrån sverige :) Jättekul var det att träffa henne. Jag fick även äran att följa med Anna och Marias värdfamiljer till Napa till annas värdpappas föräldrars vingård. WOW vilket ställe, vindruvor så långt ögat kunde nå och ett underbart hem.. Det var helt sjukt att tänka på att någon faktiskt bor där. När vi kom dit så badade vi iallafall i jacuzzin och tog ett dopp i poolen och sedan klev vi upp och drog på oss kläderna och utforskade området lite. Vi vandrade ner till en damm som var där på gården och där låg det en liten aluminiumbåt, och då kom min vän anna på den brillianta idén att vi skulle hoppa i, så mina vänner hoppade i och till slut så satt jag också i den där båten efter många om och men.. hahah! Det var så sjukt roligt att titta på anna när hon rodde, hon kämpade och kämpade men fick som aldrig in det rätta knycket ;) hahaha!! Dagen fortsatte iaf hur bra som hellst. Och när vi kom hem så kom vi även på att vi skulle på fest så vi svidade om, drog på I-house(international house) och träffade Marcus och Frankie. Vi satt och pratade litegrann och sedan gick vi till andra sidan vägen till frat partyt. Hade en as rolig kväll. Sov även mycket bekvämt i en sacko säck :D hahah!! Anna väckte mig 8:30 så då for vi hem och jag la mig och sov ännju mer med Annas katt medans Anna och Helene drog till kyrkan med Andi.

 

Helén, den nye au pairen, Maria (föredetta au pairen i min värdfamilj) och jag i hot tuben i Napa :)

  Mina tjejoooor :)


Dagen har vart underbar. Det blev frulle på starbucks med Maria och kvällslatte med Maria på Starbucks. Kommer sakna starbucks så sjukt mycket när jag åker hem.. UNDER-BART!!!  

Pumpa-latte, MUMS. Passar utmärkt såhär i Halloween tider :) I love you starbucks <3


Och JA jag börjar redan att känna mig stressad över detta år för det går så sjukt snabt... Ibland vill man bromsa, eller på helgerna vill man bromsa medans arbetsdagarna gärna får skynda på. Jag älskar min fritid här, jag njuter varje sekund :)


Goooodnatt på er !

 


Av Caroline Strindlund - 15 oktober 2010 04:12

Nu känner jag mig sådär överdrivet stolt över mig själv igen, nu skriver jag här igen!! Det börjar likna någonting, kommer nog att bli en riktig bloggerska en vacker dag ;) Ellää??


Klockan är nu 7:11 på kvällen och jag ligger i sängen redan. Anledningen till det är 1: Min bil är på repair 2. Jag har bajsont i huvet 3. Stressad kropp 4. ond rygg (otippat..) 5. JAG ÄR SINNESSJUKT TRÖTT!!!

Sedan så ligger jag även och väntar på att vampire diaries ska börja :) DET ÄR JU TORSDAG!!! Det jobbiga är att jag är fruktansvärt hungrig för har inte käkat middag. Ska snart bege mig upp ur min överdrivet sköna säng och gå till köket och hämta kycklingsallad som min värdmamma har gjort till mig :)


Kan inte fatta värmen som är här.. DET ÄR JU OKTOBER!!! Helt galet, men dock ingenting jag klagar på :) Bara ibland när jag missbömer vädret och går ut i alldeles för varma kläder.. Inte ens skuggan är sval.. inte ens när det blåser så svalkar det så JA alla där hemma i sverige, ibland så får man klaga även när det är varmt.. (Men skulle dock inte byta mot kramfors snöstorm ;) )


Nu är det bara 2 veckor kvar sen är det plötsligt november och då har jag varit här i 4 månader.. Sa jag inte att jag nyss hade varit här i tre månader?? Helt sjukt vad snabt det går egentligen.. Fast den senaste veckan har gått sjukt sakta pga för mkt funderingar osv.. Men men..


Har funderat över en grej.. Hur mycket kommer jag att förändras efter detta år?? Kommer jag att förändras över huvudtaget?? Det känns som att jag kommer växa så sjukt mkt och få ett minst sagt BRA tålamod. Umgås man ett helt år med 2 sexåringar och en 8 åring så måste man ju inte mer än få bra tålamod.. Det är ju lite mer annat att ta hand om barn varje dag hemma och att bo med dom än att bara ta hand om dom tex i skolan och på träningar osv.. Dom blir ju van en och man blir på ett sätt en i familjen så att barnen blir ju automatiskt hårdare mot en.. Au pair livet är inte lätt helt enkelt. Hellst inte när man har tvillingtjejer.. Det är en riktig utmaning.. Men jag ångrar inte en sekund över att jag åkte!! Ingen borde tveka att åka, man får ut så sjukt mycket av att vara här :) It's wonderfull!!! As fint där jag bor.. ALLT är verkligen fint, inte bara stan utan verkligen ALLT :)

Jag förstod inte när jag var hemma hur fruktansvärt fint san francisco verkligen var.. Nu vill jag inte åka någon annanstans :) Hemma ville jag bara åka till LA, New york eller Miami. Men nu är bara SAN FRANCISO I MITT HJÄRTA :) Älskar NYC med, men det var inte lika fint utanför där som det är här.  Nothing comes close to the golden coast   

 

Kramar från Orinda :)


 

Av Caroline Strindlund - 13 oktober 2010 08:03

 Klockan är 11 på kvällen vilket är alldeles för sent för mig att vara uppe. Detta händer inte ofta kan jag säga, igår släcktes lampan 9:30 vilket var perfekt ^^

Anledningen till att jag är uppe nu är dels för att jag måste berätta lite om min otroligt roliga dag xD hahaha!! Barnen var verkligen roliga idag.. herregud, dom är så uppspelta över halloween så att det är inte klokt. Och jag ska berätta vad pojken sa idag i bilen men först så måste jag berätta vad han sa igår vid matbordet bara för att få en koppling till det hela.. Min värdmamma frågade barnen om vad dom tyckte att jag skulle klä ut mig till på halloween och vi fick alla möjliga förslag från en pumpa till en mobiltelefon.. Sedan kom pojken helt plötsligt på en brilliant idé (enligt han).

Han sa: Mamma jag vet EXAKT vad Caroline kan vara på halloween nu..

min värdmamma: Och vad är det?

Han: Jag har såg en sexy police officer kostym i en affär som skulle vara roligt!!

Jag och min värdmamma: HAHAHAHHAHAHAHAH!!!!!

Min värdmamma: Will... vet du vad sexig betyder?

Han: JA... Det är ju typ... Söt..

Så sjukt roligt och oväntat att vi inte kunde göra annat än att skratta..

Och idag i bilen fortsatt diskusionen om vad jag skulle klä ut mig till!! Och Will sa än en gång: CAROLINE, you really should be a police officer. Jag: Okey Will I'll just be a police officer.. Will: But please be the sexy one, that would be sooo funny !! Jag: HAHAHAHAHHAHHAHAHAA(Heeela vägen hem)


Det gjorde verkligen min dag, så sjukt roligt att höra barnen säga såna saker när dom själv inte egentligen har en aning om vad det är ens dom pratar om xD Mena.. Han är åtta år och hans ordföråd växer i takt med han och det är så kul.. Man får alltid höra olika funderingar varje dag !! xD

________________________________


Ikväll har jag varit och signat upp mig på ett gym här i Orinda, kommer bli så sjukt bra. Underbart gym verkligen, och det finns mkt body pump, joga och spinning klasser osv att vara med i om man är medlem :) As bra!! Sen köpte jag även tre lektioner med en personlig tränare som ska hjälpa mig att komma I form ordentligt igen.

Nu äre kvällning!! Godnatt och sov gott :) Eller, kanske ska säga ha en bra dag till er där hemma :)

KRAMKRAMKRAMKRAM

 

Av Caroline Strindlund - 11 oktober 2010 20:37

Då var det dags att öppna körkortsboken igen, trodde aldrig att detta skulle hända ännu en gång men man ska aldrig säga aldrig!

Jag måste ta körkort här i californien också för att försäkringen på bilen ska gälla. så snart sitter jag (förhoppningsvis) här med ett californiskt körkort i handen :) Har så gott som inte öppnat boken än, har bara läst första sidan vilket inte ens har någonting med körning att göra nästan, första sidan består av en bild på Arnold Schwarzenegger sen står det litegranna om han och beteende i trafiken osv osv osv.. Ett väldigt klokt "governor message".. Hehehe!!!

Ska nog åka till walnut creek på onsdag och skriva upp, här är det drop in på att skriva teoriprovet. Helt körnstigt. Sen får jag vell ta uppkörningen i framtiden någon gång.


Har även räknat ut att imorgon är det min tremånadersdag i USA. Helt sjukt vad tiden bara går på, om två veckor är det Hawaii som gäller med vännerna och när jag kommer hem därifrån DÅ är det fyra månader :s Sen kommer det bara att gå fortare för då har jag bara ännu mer att se fram imot som tex thanksgiving som ska spenderas i Tahoe, och sedan så går det mot jul och nyår vilket kommer att va en sjukt rolig upplevelse här :) Hoppas jag! Och sen i januari har jag bara hälften kvar.. Jag vill på ett sätt att året ska gå snabbt så att själva au pair året tar slut så att man kan göra någonting annat, MEN jag vill inte lämna underbara UNDERBARA Bay area... My heart is in San Francisco!!  Men som tur är så är detta inte min sista gång här, kommer att bli så roligt när man kommer tillbaka i framtiden på semester eller whatever, nu kan jag ju i princip staden utantill. askul. Nä detta är underbart. Vill resa heeela livet och se allt som finns att erbjuda där ute :)


Om fem månader så kommer Mamma, Therese, Mattias och Erika!! LÄNGTAS!!!!!! Åååå vad roligt det ska bli och vad KONSTIGT  det ska kännas att ha dom här helt plötsligt. Kändes ju nog konstigt den där kvällen när syrran plötsligt stod här i mitt rum. Vafan hände liksom? Men vi hade aaaaskul!!!


Till sommarn är jag hemma igen så då får vi se vad jag bestämmer mig att göra härnäst :) Kanske polis? hmm.. Eller läsa turism? vi får vell la se :)


Kram och hej då underbara värld!

 

Av Caroline Strindlund - 10 oktober 2010 03:58

Hej och hå!

Vet inte riktigt om jag ska vara positiv eller negativ det här inlägget... Har haft en bra dag och den började på treasure island där vi hade match och den slutade 1-1 vilket är helt okey eftersom att jag inte släppte in målet ;) hahah!!

Det är så sjukt fint på treasure island.. Det är typ som en tavla när man ser hela san francisco och golden gate på hyffsat nära håll :) Jag älskar bay area!!!


Tvillingarna följde iallafall med på min match eftersom att min match började samtidigt som jag började jobba så efter den så åkte vi hem och jag plockade ordning lite här hemma och sedan bakade vi choklad bollar och efter det åkte vi och hyrde en film tills att pojken skulle komma hem ! :)


Just nu sitter dom och ser på tv och jag sitter här inne på mitt rum i en sån sjuk smärta så att jag inte vet vart jag ska hä mig någonstans... Det är ryggen som vanligt... Den är svullen som bara den och smärtan är olidlig... helt sjukt jobbigt att jobba med detta... går runt och haltar bara... :/ Hoppas att det går över. Vill itne att ryggen ska förstöra ännu en grej för mig :( Tänker inte åka hem pga ryggen......


Ajja, nu ska jag halta in till soffan till barnen och tycka synd om mig själv lite.

Ha det bra !

KRAM

 

Av Caroline Strindlund - 9 oktober 2010 18:41




GAMEDAY

Finnegan's wake vs underdawgs 

Treasure island 



Wish me luck!!

Av Caroline Strindlund - 7 oktober 2010 06:59

Sängen tom och allt är tillbaka som vanligt igen efter en vecka med syster :)

Har verkligen haft en underbar vecka, hade först panik över hur i hela friden jag skulle kunna klara av att visa Therese San Francisco och området där jag bor på en vecka, men skam den som ger sig! Vi har hunnit med hur mycket som hellst :) Är så glad att veckan blev så bra!!! Den blev perfekt.


Syrran anlände runt 5:30 pm (17:30) så då jobbade jag ett tag också var Maria jättegullig att åka och hämta henne. Så jag och min värdfamilj + barnens farmor och farfar åkte till en kinaresturang i Berkeley(vilket för övrigt var AS gott...) och inväntade henne :)))) Gissa om jag satt där med smilet upp till örona? Kände mig som ett barn på julafton. Kändes nästan lite overkligt att se henne fast att det enbart har gått ungefär tre månader nu. Hon var så trött så vi tog med oss all mat hem som blev över, vilket var mat till en hel armé!!! Påvägen hem stannade vi till vid grizzly peak vilket är ett underbart ställe... Himlen på jorden!!

 

Dagen efter så blev det San Francisco vilket var underbart, vi gick runt i fishermans wharf och sedan gick vi hela vägen upp till lombard street och till kina town och sedan tillbaka till union square där vi startade när vi kom med barten.  Det var minst sagt en heldag, det kanske ser lite ut när man skriver det såhär men det är en lååång prommenad!! Eller föresten, vi tog cykeltaxi från ferrybuilding till fishermans wharf ;) hahah!! Det var ju en upplevelse bara i sig ;)

Dagen efter så gick vi runt lite i affärer och så inne i frisco sedan så beslöt vi oss för att åka en sightseeing buss runt, och dom biljetterna skulle räcka i tre dagar. perfekt. Vi for överallt man kan tänkta sig och över golden gate bron osv. MÄKTIGT!!! Jag kan inte säga nog mycket hur fruktansvärt mycket jag älskar San francisco och the bay area... Sååå fint... Jag rekomenderar alla som ska till USA att åka hit för det är så otroligt underbart. Trevliga människor, mysig stad och asfin natur.. Ojoj jag trivs verkligen på detta ställe!!


Jag tänker iallafall inte sitta och skriva ner allting osm jag och syrran har gjort denna vecka för då kommer detta unlägget att bli hur långt som hellst förmodligen. Men ska iallafall säga att den sista kvällen(igår) så åkte vi in till frisco igen och tog en promme på 40 minuter till Ghirardelli, väääääärldens absolut godaste choklad och dom som säger annat kan ju inte ha mkt till smaklökar... Det var lite kallt ute så att jag köpte varm choklad med pumpa smak(älskar pumpa, lät äckligt när jag först kom hit men det smakar typ pepparkakor, svingott!!!! ) sedan köpte jag även en kaka :) Therese sket i att det var lite kallt och köpte glass, den godaste glassen hon någonsin har ätit sa hon vilket enligt mig måste vara ett mkt bra betyg ;) heheh!!


Men imorse så åkte hon och det är ju alltid lika tråkigt att säga hej då... Hellst jag som är så dålig på att säga hej då :s  Men hon kommer ju tillbaka igen om fem månader när jag fyller 20 år och då har hon mamma, mattias och erika med sig :) Guuud vad roligt det ska bli!!! Längtas!!!


Men nu är det dags och sova för att au pair livet startar tidigt på dagarna! 6:45.. älskar det inte så värst mkt...

(på tisdag har jag föresten 3 månader i USA, guuulp...)

Goodnatt och sov gott :) Ps: jag ska försöka uppdatera oftare, detta är inte bra..


   

Presentation


Föreläser om mina tonår ur ett canceranhörigs perspektiv. Är du intresserad av att boka en föreläsning? Hör av dig till: info@detarintefult.se
Under fliken "det är inte fult" kan du läsa mer

Gästbok

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Caroline


Ovido - Quiz & Flashcards